Om GotlandRing

Visionen

Då GotlandRing byggdes för tio år sedan hade det inte byggts en motorbana i Sverige på flera årtionden.

– Målsättningen var att bygga något unikt som inte skulle likna de sterila och rätt så tråkiga moderna F1-banorna som byggts under senaste decennier för enorma budgetar (upp till 300- 400 miljoner euro för bana plus byggnader och läktarområden), berättar initiativtagaren och banarkitekten Alec Arho Havrén, som kört och vunnit flera race på bland annat legendariska Nürburgring i Tyskland. Samtidigt var budgeten extremt liten jämfört med liknande banbyggen ute i Europa. En liknande tysk bana kostade 34 miljoner euro; GotlandRing kostade inte ens så mycket i svenska kronor.

– Samarbetet med Nordkalk och deras sponsorinsats, i form av mark och stenmaterial, var avgörande för att få till bygget med banan, säger Alec Arho Havrén som är initiativtagaren och banarkitekten bakom GotlandRing. Utan samarbetet skulle det annars ha kostat mångfaldigt mer. Till exempel fanns allt stenmaterial på plats och därmed slapp man dyra  transportkostnader, säger Alec och framhåller den insats som kritiskt.

– Även de personliga relationerna med Nordkalks nyckelpersonal har varit ytterst givande för projektets kontinuitet. Numera pensionerade Nordkalks Torsten ”Totte” Viberg, hjälper oss fortfarande med sin specialkompetens, berättar Alec.

När GotlandRing efter några år fick större evenemang krävdes mer än själva banan. Då Honda och BMW under 2007 ville använda GotlandRing för världslanseringen av nya bilmodeller krävdes mer infrastruktur, konferenslokaler och garage så att hundratals internationella motorjournalister skulle kunna tas emot. Då kom man på en hållbar lösning genom att använda sig av återvinning

– Cykelförråden från P18 inköptes från Fortifikationsverket och kördes till GotlandRing där detta återvunna material på rekordfart användes som grund till en stor lokal med nya isolerade väggar och stora glaspartier ut mot banan.

Samtidigt asfalterades en ny infart – allt detta inom 14 veckor inför världslanseringen för Honda FCX Clarity, en revolutionerande vätgasdriven elbil. Den japanska biltillverkaren Honda stod för hela investeringen för bara ett event!

– Det har ofta gått förvånansvärt fort att få saker och ting gjorda på Gotland, säger Alec Arho Havrén som innan GotlandRing har varit engagerad i ett flertal internationella projekt.

Red and yellow car on a race track

About GotlandRing

Business Modus Operandi

A black and orange luxury car
BMW i3s, 2x20 min

Goals within Traffic and Safety

Environmental Goals

A yellow race car
Racing cars and their drivers
A yellow race car

Technological Goals

Goals within Motorsport

A silver Porsche
A motorcycle rider

Project values

Unique Environment and Top Travel Destination

A car racing event

Development Opportunities

GotlandRing Social and Environmental Entrepreneurship in Action

A yellow racing car and its driver

Key Success Factors

Share this page

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Get in touch

We usually respond within 12 hours